Obywatelstwo angielskie Przewodnik i testy do egzaminu

Ważne informacje

Tańszy egzamin teoretyczny na prawo jazdy

Mniej za egzamin teoretyczny na prawo jazdy w UK? Tak właśnie może być. Dziś (15.05.2014) kończą się ogłoszone w tej sprawie konsultacje. Plan jest prosty – już w październiku 2014 r. cena ma spaść do £25 z obecnych £31.>>

Koniec ze zdawaniem na prawo jazdy po polsku

Od 7 kwietnia 2014 roku kandydaci na kierowców przystępujący do egzaminów na prawo jazdy w UK nie mogą w czasie egzaminów korzystać z możliwości odsłuchiwania pytań testowych w wybranym języku obcym. Kolejnym utrudnieniem jest zakaz udziału tłumacza i brak pomocy z jego strony w części praktycznej egzaminu.>>

Konsultacje społeczne w sprawie parkowania

W dniu 6 grudnia 2013 r. rozpoczęły się kolejne konsultacje społeczne, tym razem w sprawie parkowania. Ich celem jest znalezienie optymalnych rozwiązań w kwestii miejskich strategii parkingowych. Te z kolei zmierzają do utrzymania równowagi pomiędzy wszystkimi użytkownikami dróg, bez szkody dla atrakcyjności centrów miast i ulic. >>

Zmiany w opłatach podatku drogowego

5 grudnia 2013 r. minister skarbu ogłosił, że rząd zmieni prawo w 2014, aby zredukować koszty administracyjne i obciążenia związane z podatkiem od pojazdów (road tax).>>

Nowa agencja zastępuje DSA i VOSA

W dniu 28.11.2013 r. została powołana nowa agencja Driver and Vehicle Standards Agency (DVSA) odpowiedzialna za utrzymanie standardów dotyczących kierowców i pojazdów.>>

Czy wiesz?

Opinie

Poniżej przedstawiamy opinie klientów o naszych produktach oraz usługach. Zachęcamy wszystkich do dzielenia się z nami swoimi ocenami dotyczącymi działania naszej firmy.

Polecam książki oraz testy sa Bardzo dobrze napisane w języku Polskim i łatwo z nich można sie uczyć Robert



Robert (06.07.2014 r.)

Nie jestem osobą pewną siebie i po namowach wielu osób, dosyć długo dojrzewałam do decyzji robienia prawa jazdy. Pierwszy krok: kupiłam materiały z emano, cały zestaw: książki i płyty. Podstawą w nauce był dla mnie kodeks, bo ucząc się pytań rozumiałam zasady ruchu drogowego. Dużo czasu poświęciłam na naukę. Bardzo pomaga nauka z książki i płyty z pytaniami. Moim zdaniem dużą pomocą jest też nauka z angielskiej wersji pytań egzaminacyjnych CD, ma się możliwość sprawdzenia w domu z pytań angielskich na ile się potrafi zrozumieć pytania egzaminacyjne. Moja znajomość języka nie jest na wysokim poziomie, ale czas poświęcony na naukę zaowocował zdaniem teorii po angielsku. Praktyka: uczyłam się z polskim instruktorem i wyjeździłam ponad 40 godzin. Patrząc na całość, to nie ma się co bać, aby podejść do egzaminu bez doskonałej znajomości języka angielskiego. Pytania przed egzaminem z eksploatacji auta są banalnie proste, poza tym w książkach są w dwóch językach. Można nauczyć się podstawowego słownictwa idąc na egzamin praktyczny. Można zrozumieć egzaminatora angielskiego. Zdałam egzamin po angielsku. Nie ma się czego bać i stresować! Trochę odwagi i wszystko jest do osiągnięcia.



Basia (01.07.2014 r.)

Na wstepie chcialbym bardzo serdecznie podziekowac firmie EMANO za pomoc w szybkim i latwym zdaniu brytynskiego prawka.Zdawalem na nowych zasadach kupilem caly zestaw (nie oszczendzajcie na kodeksie drogowym) Zaczalem czytac kodeks ktory jest najwaznieszy pozniej opanowywalem plytke nasza i angielska na koncu hazard.Pytania ktore mialem na testach sprawdzily sie w 95% czesc z nich opierala sie o kodeks dlatego polecam go sobie kupic nie osczedajcie 20£ bo egzamin kosztuje31£.Wten oto sposob zdalem za pierwszym razem.co moge powiedziec rodakom o tej firmie???Polecic :) Materialy super jezeli macie caly zestaw ktory oferuja egzaminy to male piwko w duzym kuflu.Takze polecam ich z czystym sumieniem zetelna firma ktora pomaga rodakom w UK.Na koncu jeszcze raz pragne podziekowac ludzia z EMANO i dozobaczenia na brytynskich szosach



Michal (15.06.2014 r.)

A wiec tak ;) .... Zamowilam caly zestaw ...Otrzymalam go dosyc szybko a bylo to jakies 3 moze 4 tygodnie przed terminem zmiany prawa ... Zapisalam sie na test 4.04.2014 - ostatni dzien w ktorym moglam to zrobic w jezyku polskim... Zdalam za pierwszym podejsciem!!! Myslalam ze nie jest mozliwe nauczenie sie calego materialu w tak krotkim czasie a jednak dzieki sumiennej pracy z zestawem od Emano . Udalo sie !



Majka (07.04.2014 r.)

Kupiłem testy online na samochody osobowe i jest bardzo zadowolony. Dostęp bez problemu z każdego miejsca, mogę się uczyc w drodze do pracy. Szczególnie przydatna jest opcja zaznaczania trudnych pytań i zmiana wersji językowej. Nauka idzie dużo szybciej i łatwiej. Polecam!



Paweł (02.04.2014 r.)

Odpowiedź Emano:

Dziękujemy serdecznie za opinię Panie Pawle! Pan Paweł był jedną z kilku osób, które wzięły udział w programie testowania naszej nowej wersji online. Mamy nadzieję, że dzięki temu trafia w Wasze ręce kolejny wysokiej jakości produkt, pomocny szczególnie po zmianach przepisów z 07.04.2014 r.

Jakoś materiałów świetna. Zdałam dziś przy pierwszym podejściu. Clipy do Hazard Perception są wolniejsze niż na płytach od Was, co ułatwia rozpoznanie zagrożeń. Dzięki:)



Kinga (02.04.2014 r.)

Dziekuje! Zdalam za pierwszym razem! Polecam.



Basia (29.03.2014 r.)

Emano, dzięi za płyte do Hazardu. Jakoś nie mogłam przez to przebrnąc na egzmainie, a teraz juz wiem dlaczego. Ćwiczyłam dwa dni, instrukcja po poslku bardzo mi pomogła i zdałam!



Grażyna (17.03.2014 r.)

Dzieki za ekspresową dostawę testów na samochód i ratunek. Zdałam dzięki Wam,ale myslałm, że się nie uda, bo kupione gdzie indziej książki nie doszły. Zdążyłam przed końcem zdawania po polsku i teraz już tylko jazda.



Weronika (10.02.2014 r.)

Już dawno był bym Anglikiem, jak bym miał te książkę wcześniej. Kiedy druga cześć?



Radek (04.02.2014 r.)

Odpowiedź Emano:

Panie Radku! Bardzo dziękujemy za opinię. Druga część już niebawem trafi do sprzedaży. Trwają ostatnie konsultacje oficjalnych doradców imigracyjnych. Pozdrawiamy serdecznie!

Kupiłem właśnie pierwszą część Życia w UK i jestem bardzo zadowolony. Duży format łatwo się czyta. Porównałem to ze starą książką i widzę rożnice. Z tej co jest tylko po angielsku też się uczyłem , ale brak słwonictwa mi przeszkadzał. Czekam na drugi tom z testami. Pozdrawiam cale Emano.



Bartek (02.02.2014 r.)

Do egzaminu przymierzałam się już od dawna ale angielski za słaby, żeby się uczyć po angielsku. Teraz to już nie ma problemu! I że wszstko jest obok siebie , to mi bardzo pomaga. Dzięki



Wiktoria (01.02.2014 r.)

Kupiłem poradnik na autobusy, zdałem i jeżdże na busie i zarabiam. Polecam serdecznie, bo prbowałem z innymi ksoążkami i tylko wywaliłem kase.



Gienek (31.01.2014 r.)

Dziękuję za ten przewodnik Life, bo mój angielski nie jest jeszcze tak dobry, żeby uczyć się tylko po angielsku. Tu są obok siebie obie wersje i dopiero teraz mogę się spokojnie uczyć, bo rozumiem wszystkie trudne słowa. Chcę zostać w UK na stałe, dlatego postanowiłam z całą rodziną, że trzeba zdać egzamin. Teraz już wiem, że to możliwe. Trzymajcie za mnie kciuki!



Beata (30.01.2014 r.)

Odpowiedź Emano:

Pani Beato, bardzo dziękujemy za opinię i oczywiście trzymamy mocno kciuki za Panią. Życzymy powodzenia i czekamy na dobre wieści od Pani!

Już dwa razy nie zdałam testów, bo myślałam, że wystarczy się tylko z nich uczyć. Koleżanka mi powedziała, ze kiedyś kupiła u Was komplet z kodeksem drogowym i że dzięki niemu zdała, bo wszytsko wyjaśnione i zrozumieć można, nie tak jak w Polskim. I zdałam w końcu. I dziękuję bardzo, bo to jest bardzo dobra książka. Polecam!



Monika (28.01.2014 r.)

Polecam wszystkim co chcą zawodowo jeździć poradnik zawodowego kierowcy cieżarówek. Bez problemu nauczyłem się do egzaminu i zdałem! Dzięki Emano! Do zoba w trasie



Marcin (28.01.2014 r.)

Testy na motocykl dostałem w prezencie i bardzo się z tego cieszę. Dobrze wydane, przejrzyste i wygodne do nauki. Zamierzam zdawać w marcu, więc trzymajcie kciuki! Pozdrawiam Emano!



Wiktor (27.01.2014 r.)

Bardzo dziękuje za świetne materiały:)Polecam gorąco!!



Lucyna (27.01.2014 r.)

Kupiłem u was testy na B. Nie chciałem książki, bo mi łatwiej się uczyć z kompautera. I się nie zawiodełem, bo zdałem za pierwszym razem. Trochę musiałem posiedzieć i kodeks tez polecam, bo się do płyty przydał.



Bogdan (26.01.2014 r.)

Zakupilem kodeks drogowy online po przeczytaniu stwierdzilem ze bedzie lepiej jezeli kupie plyte z testami na cd (chodzilo bardziej o latwosc nauki - z plyty cd latwiej sie uczyc jak z ksiazki) kodeks drogowy: super przetlumaczony jak dla mnie, idealnie wszystko zrozumiale I co najwazniejsze jezyk prosty, wszystko zostaje w glowie. Co do plyty cd: Uwazam ze jest swietna odzwierciedla caly egzamin a nawet osmiele sie napisac ze zrobiona jest o niebo lepiej jak caly test w DVLA (bedziecie zaskoczeni poniewasz egzamin jest gorszy jakosciowo) tzn lektor jest cichy I kazde pytanie tlumaczy inna osoba troszke to smieszne ale da sie wytrzymac. Pytania na plycie cd: w wiekszosci sa identyczne lub takie same na 50 pytan trafilem 3 pytania ktorych nie bylo wcale na plycie ale odpowiedz byla prosta, bezproblematyczna Uwazam ze materjaly zakupione na Emano sa fantastyczne jest tylko jeden minus: plyta cd jest troszeczke za droga powinna kosztowac 20-25 funtow ale z calym szacunkiem dla wydawnictwa warto ja kupic jezeli chcesz zdac egzamin teoretyczny za pierwszym razem wystarczy przeczytac raz kodeks drogowy i przerobic raz pytania i odpowiedzi na cd wtedy egzamin staje sie banalny co do Hazard Perception Test nie kupowalem plyty poniewaz mialem plyte z 2009 roku ta plyta wystarczyla mi aby zaliczyc test moja uwaga jest taka ze wszystkie filmy dzieja sie za szybko w stosunku do egzaminu na egzaminie wszystko idzie dwa razy wolniej niz na plytach z ktorych korzystasz (to moze byc problematyczne poniewaz zagrozenie na drodze widzisz duzo wczesniej i zastanawiasz sie czy juz kliknac czy jeszcze poczekac. Dla zainteresowanych po jednokrotnym przeczytaniu kodeksu drogowego oraz przerobieniu wszystkich pytan z plyty egzamin zdalem za pierwszym razem Dziekuje Emano i Pozdrawiam



Marcin (22.01.2014 r.)

Kupiłem poradnik Jak pomóc w nauce jazdy, bo żona zdecydowała się na kurs. Bardzo pomocna rzecz, nauka duzo szybciej idzie i łatwiej jest komus pomóc. Przydaje się tez dzienniczek jazd.



Robert (12.01.2014 r.)

Emano!Jak zobaczyłem, że można u was kupić Poradnik Jak Uniknac Kary o Prędkości to zaraz sobie zamówiłem. Dużo jeżdżę po UK (kierowcą jestem) i do tej pory tylko raz mnie zatrzymali. Mandat nieduży ale forsy szkoda nawet na taki. Te dane techniczne i opisy radarów tez fajne. Sposoby na policyjne pułapki to część już znałem ale jest dużo co o nich nie widziałem.



Patryk (12.01.2014 r.)

Dzięki za testy na ciężarówkę! Przydaje się bardzo poradnik na początku, bo w necie pełno informacji ale nie wiadomo które aktualne.



Krzysiek (07.01.2014 r.)

bardzo dobre tlumaczenie tekstu i latwe zrozumienie. naprawde polecam!!!

pawel (11.12.2013 r.)

Najbardziej podoba mi się w tym poradniku o prędkości to że jest rozdział o tym jak się zachować jak zatrzyma policja. było mi głupio raz kiedyś, a teraz już wiem, jak rozmawiać z policjantem. Dzieki!



Grażyna (02.12.2013 r.)

Już od dawna jeżdżę po Anglii i kierowcą też jestem już długo ale ten poradnik o predkosci bardzo mi się przydał. Jak przeczytałem o tych mitach co je wszyscy powtarzają to pewnie uniknąłem od tego czasu jakiegoś mandatu.



Leszek (14.11.2013 r.)

Polecam Wszystkim zakupienie materialów na stronie EMANO.Egzamin teoretyczny zdalam za pierwszym razem :) uczylam sié z ksiázki i plyty Hazard Reception.DziEkuje bardzo firmie EMANO!



Kamila (31.07.2013 r.)

Dzisiaj bylam na egzaminach i niestety nie zdalam bylo sporo pytan ktorych nie bylo w ksiazce i nie wiedziałam jak na nie odpowiedziec bo było pytanie ale nie do końca zrozumiane o co chodzi bo były odpowiedzi ale pytanie tak jakby nie do końca bo nie wiedziałam jak na nie odpowiedziec .



Edyta (02.07.2013 r.)

Odpowiedź Emano:

Dziękujemy serdecznie za nadesłaną opinię.

Pytania i odpowiedzi w naszych testach to oficjalne pytania przykładowe opracowane przez DSA, które mogą, ale nie muszą pokrywać się z tymi, które są zadawane na egzaminie. Niestety nie mamy wpływu na jakość tłumaczenia podczas egzaminu. Problem jest nam doskonale znany i jedyną radą, aby dobrze przygotować się do egzaminów jest przeczytanie ze zrozumieniem brytyjskiego kodeksu drogowego zanim zacznie się uczyć z testów na prawo jazdy danej kategorii. Mamy nadzieję, że Pani następne podejście do egzaminu zakończy się sukcesem, za co mocno trzymamy kciuki.

Zapewniamy jednocześnie, że nie zaprzestaniemy starań, by doskonalić naszą ofertę i jak najlepiej zaspokajać potrzeby naszych klientów.

Zespół Emano

Gorąco polecam, dużo pytań na egzaminie było które możemy znaleźć na płycie. Również proponuję dużo robić próbnych testów w domu. Co do egzaminu to nie był taki łatwy, al dzięki Wam zdałem za pierwszym razem :) Co do tłumacza na egzaminie to masakra..



Andrzej (22.06.2013 r.)

Chcialam podziekowac firmie emano za mozliwosc zakupu materialow szkoleniowych, (kupilam zestaw xxl), I musze powiedziec jedno OPLACILO SIE. Egzami teoretyczny zdalam za pierwszym razem, egzamin praktyczny rowniez. Osoba ktore zamierzaja podejsc do egzaminow moge poradzic tylko jedno - przed nauka testow polecam zapoznac sie z kodeksem drogowym, a na pewno bedzie latwiej.



Bozena (13.06.2013 r.)

witam dzis otrzymałem ksiazke z testami jest super poza tym ze po raptem 2h czytania i sprawdzania odpowiedzi w kluczu zaczela sie rozpadac . szkoda !!!!!!



robert (01.06.2013 r.)

Odpowiedź Emano:

Dziękujemy serdecznie za nadesłaną opinię. Cieszymy się, że nasze wysiłki zostały docenione.

Przykro nam, że w Pana przypadku użytkownie naszej książki okazało się kłopotliwe. Mamy bardzo mało uwag co do jakości materiałów, dlatego też z uwagą przyjrzymy się problemowi.

Oczywiście wymienimy wadliwą książkę. Prosimy jedynie przesłać ją nam 2 klasą Royal Mail i załączyć rachunek za przesyłkę. Zwrócimy Panu pieniądze za przesyłkę.

Życzymy sukcesów i skutecznej nauki z naszymi materiałami!

Zespół Emano

Dzisiaj bylam na egzaminach i niestety nie zdalam bylo sporo pytan ktorych nie bylo w ksiazce a tlumacz momentami niezrozumnialy !



justyna (01.06.2013 r.)

Odpowiedź Emano:

Dziękujemy serdecznie za nadesłaną opinię.

Pytania i odpowiedzi w naszych testach to oficjalne pytania przykładowe opracowane przez DSA, które mogą, ale nie muszą pokrywać się z tymi, które są zadawane na egzaminie. Niestety nie mamy wpływu na jakość tłumaczenia podczas egzaminu. Problem jest nam doskonale znany i jedyną radą, aby dobrze przygotować się do egzaminów jest przeczytanie ze zrozumieniem brytyjskiego kodeksu drogowego zanim zacznie się uczyć z testów na prawo jazdy danej kategorii. Mamy nadzieję, że Pani następne podejście do egzaminu zakończy się sukcesem, za co mocno trzymamy kciuki.

Zapewniamy jednocześnie, że nie zaprzestaniemy starań, by doskonalić naszą ofertę i jak najlepiej zaspokajać potrzeby naszych klientów.

Zespół Emano

Witam serdecznie! Dziś otrzymałam moje zamówienie, dziękuję za szybką wysyłkę. Jest jeden problem. Przerabiając próbny egzamin natknęłam się kilka razy na błędy, załączam printscreeny (zdjęcie pt emano: jak przerywana linia może oznaczać niebezpieczenstwo?). W związku z tym, że zawiodłam się na plycie chciałabym uzyskać częściowy lub całkowity zwrot kosztów. Niewiarygodne wydaje mi się, że płyta, która kosztuje tyle pieniędzy może zawierać takie błędy. Mam nadzieję na szybką odpowiedź w mojej sprawie. pozdrawiam Marta

Marta (31.05.2013 r.)

Odpowiedź Emano:

Pani Marto!

Dziękujemy za nadesłanie opinii, tym bardziej, że dzięki takim konstruktywnym uwagom możemy jeszcze staranniej weryfikować nasze materiały.

W nadesłanych dwóch „screenach” zwraca Pani uwagę na błędy, które znalazła Pani w pytaniach testowych. Rzeczywiście pierwszy z nich to brak dwóch liczb przy odpowiedziach. Drugi natomiast dotyczy przerywanej białej linii i wątpliwości, czy może ona oznaczać niebezpieczeństwo. Otóż wiedza w tej kwestii jest szeroko omówiona w naszej publikacji Brytyjski Kodeks Drogowy. Jest to zasada 127, która mówi 127. Przerywana biała linia. Linia ta wyznacza oś jezdni. Kiedy długość białych odcinków linii wzrasta, a przerwy pomiędzy nimi ulegają skróceniu, oznacza to, że zbliżamy się do miejsca potencjalnie niebezpiecznego. Nie należy przekraczać tej linii, chyba że na drodze jest pusto, a kierujący zamierza wyprzedzić inny pojazd lub skręcić.”.

Emano od zawsze zaleca, aby przygotowując się do egzaminu korzystać także z naszego tłumaczenia Kodeksu Drogowego, ponieważ wiemy z doświadczenia, że pytania egzaminacyjne często się do niego odnoszą. Pytania testowe mają na celu jedynie weryfikację nabytej wiedzy, tym bardziej ważna jest ich poprawność. Uwagi już niebawem wprowadzimy w przygotowywanej nowej wersji płyty, w której będzie możliwość pobierania aktualizacji, co z pewnością znakomicie usprawni naukę.

A wraz z podziękowaniami za konstruktywną opinię bezpłatnie wysyłamy do Pani testy w wersji książkowej. 

Zespół Emano.

Witam zakupiłam pakiet XXL i wczoraj zdałam egzamin teoretyczny na prawko za pierwszym razem:)polecam płytę z polskim lektorem można poczuć się jak na prawdziwym egzaminie!na teście zdarzyły mi się tylko 3 nieznane pytania reszta to wszystkie z książki i płyty:)nie miało to dużego znaczenia bo i tak możesz popełnić siedem błędów i zdać:)filmiki też super bardzo podobne do tych na egzaminie:)kodeks też można poczytać ale niekoniecznie:)niezastąpiona płyta z lektorem i filmiki i wystarczy!!!



Ola (16.05.2013 r.)

Kupiłem wersję online kodeksu i sie nie zawiodłem. Jak dla mnie to duzo lepsze niż książka. Polecam, bo łatwo sie z tego uczyć.



Szymon (21.03.2013 r.)

Nie miałem czasu czekać na książkę i nie lubię się z nich uczyć, wiec kupiłem Kodeks online. Super zrobiony, wszystko jak na tacy. Jak pomyślę o polskim to niebo a ziemia. Polecam, dla zawodowych przed CPC idealny.



Grzesiek (19.03.2013 r.)

Dziękuje za szybkie wysłanie płytki do hazardu, przerobiłem wszystkie filmy, były bardzo łatwe, instrukcja po Polsku pomogła mi na początku, potem wszystko już było intuicyjne.



Karol (18.03.2013 r.)

Dziękuję za Poradnik dla uczących się jeździć. Chcę zdać jak najszybciej i poza instruktorem uczy mnie mąż. Odkąd mamy Poradnik w końcu się nie denerwuje i wiemy co robić. Jak by było więcej obrazków i przykładów z życia byłoby jeszcze fajniej się z niego uczyć.



Milka (13.03.2013 r.)

Kupiłam z testy na B, bo musiałam sie szybko nauczyć i zdać. Udało się! Mam prawko, a egzamin okazał się prosty, bo w książce jest wszystkoi dużo pytań się powtórzyło. Dzięki za pomoc! Przymierzam się do motoru i tez od Was kupię.



Krysia (11.03.2013 r.)

Szukałem tłumacza a znalazłem i tłumacza i świetne testy do nauki. Zdałem za pierwszym razem, zrobiłem dwa błędy. Testy dobrze zrobione, przydały się objaśnienia. Polecam i testy i tłumaczkę.



Mirek (12.02.2013 r.)

Miałam spore opory, żeby kupić Kodeks. Po tym z czego próbował się uczyć w Polsce myślałam, że będzie tak samo niezrozumiały. Zobaczyłam Kodeks Emano u koleżanki i dzięki temu kupiłam. Wszystko jest objaśnione i nawet trudne terminy nie sprawiają mi kłopotu. Mam nadzieję, że zdam za pierwszym razem. Polecam gorąco!



Justyna (23.01.2013 r.)

Wielkie Dzieki ! Zakupilem Pakiet XL i zdałem za 1 razem :)



Sebastian (22.01.2013 r.)

Bardzo dobry poradnik. Dużo przydatnej wiedzy, wszystko po polsku. Polecam wszystkim kolegom zza kółka!



Mietek (07.01.2013 r.)

SUPER KSIĄŻKI- W 2tygodnie miałam wszystko opanowane i zdałam za 1 razem :) Na egzaminie większość pytań takich samych jak w książkach..Polecam wszystkim:))



Joanna (22.12.2012 r.)

Kupiłem testy na płycie i to był strzał w dziesiatke. Próbowałem z książki, ale już odwykłem, a na płycie mogłem ćwiczyć próbne egzaminy i jest słownik od razu. Polecam wszytskim. A i są filmy z zagrożeń, też warto je sobie poogladać, bo jak zdawałem to mialem prawie taką sama sytuację, jak w jednym filmie. przydało się



Grzesiek (30.11.2012 r.)

Dziekuje wam Emano świetne materiały,teorie zdałam za pierwszym razem.Pytania na egzaminie były identyczne co w waszych materiałach.Lektor na egzaminie był bardzo wyraźny,zdawałam na Ilford polecam:)Teraz tylko praktyczny!



Beata (18.10.2012 r.)

Dzieki waszym materialom, zaangazowaniu w nauke zdalam. Polecam wszystkim zakupienie kodeksu, testow w postaci książki (gdzie rowniez znajduje sie duzo terminow,objasnien) testow na cd (z probnymi egzaminami) i cd z zagrozeniami na drodze. W tej kolejnosci rowniez sie uczylam. Na tescie znalazlo sie duzo tych samych pytan ale tez vpare, ktorych na testach do nauki nie bylo. Dlatego tez trzeba dobrze sie przygotowac i robic na koniec jak najwiecej probnych egzaminow. Ja po sprawdzewniu odpowiedzi, zawsze tam gdzie mialam bledy, zapisywalam te pytania i tylko poprawne odpowiedzi na kartke a4. Pytanie czarnym dlugopisem, odp czerwonym. Tak lepiej zapamietywalam i pozniej w drugim probnym tescie juz wiedzialam odpowiedz. Tak po zrobieniu setki probnych testow nazbieralo mi sie 70 pytan, w ktorych robilam blad bądź, ktorych nie bylam pewna. Na koniec mialam trudnosc tylko z 4 pytaniami, ktorych odpowiedzi mi sie mylily. Dlatego polecam moj sposob. Pozdrawiam



Joanna (15.10.2012 r.)

Witam rewelacyjne materialy..Polcem Wszystkim:):)



Magdalena (14.10.2012 r.)

Dzieki wielkie materialy zajebiste ogarnelem test teoretyczny za pierwszym podejsciem,polecam wszystkim chcacych zdac prawko w uk. Emano dziekowka.



Kamil (14.09.2012 r.)

Pisze do Was, bo chce bardzo serdecznie podziekowac, gdyz to dzieki Wam zdobylam prawo jazdy w Anglii. Egzamin teoretyczny zdalam bez zadnych problemow, dzieki ksiazkom i plytom DVD, ktore u Was kupilam - swietnie opracowany material. Polski instruktor okazal sie nie tyko cierpliwym i wspanialym nauczycielem, ale rowniez fajnym kumplem (dziekuje Ci Krzysku). Praktyke zdalam za drugim razem i jestem z siebie bardzo dumna, tym bardziej, ze do mlodziezy juz nie naleze. Dziekuje raz jeszcze i Wasza dzialalnosc bede szczerze polecac wszystkim tym, ktorzy postanowia zrobic prawo jazdy.

Ewa (27.06.2012 r.)

polecam CD mies i umiesz wszystko ;) pozdroo



.... (23.06.2012 r.)

Świetne materiały, nawet jeśli chodzi o przygotowania do egzaminu 'na nowych zasadach'. Szczerze polecam testy CD gdzie można praktykować Mock Test (symulację egzaminu). Bez kodeksu ani rusz. Egzamin zdany za pierwszym podejsciem.



Marta (28.05.2012 r.)

Materiały Emano są rewelacyjne...teorie zdałem za pierwszym razem...POLECAM!!!



Tomasz (10.05.2012 r.)

Witam wszystkich. Co tu dużo mówić, testy które otrzymałem i przejrzyste a pytania banalnie proste. Lecz chciałem skorygować jedną rzecz. A mianowicie to że jednak w Irlandii Północnej trzeba przejść podstawowe szkolenie CBT na kategorię A. Dziękuję i życzę powodzenia innym Zdającym.



DARIUSZ (25.03.2012 r.)

Witam, Zdałam egzamin teoretyczny. Dziękuję firmie Emano za super podręczniki. Obecnie jestem na etapie poszukiwań instruktora, może ktoś z Was mi pomoże?

Anna (26.02.2012 r.)

naprawde polecam gdy jest sie w Uk naprawde warto zainwestowac w zestaw i poczytać ze spokojem... za 2 razem zdałem jazde ale tylko dlatego, że zbyt pewnie sie czułem :) ale za 2 razemjechałem jak (niedzielny kierowca) polecam...

Grzes (26.02.2012 r.)

Hej mi również podreczniki oraz plyty pomogły, test teoretyczny zdłam z zamknietymi oczami za pierwszym razem praktyczny równiez od dwóch tygodni jestem posiadaczka brytyjskiego prawo jazdy, i jestem bardzo z tego dumnna poniewaz jak zaczynałam robic prawko to na poczatku twierdziłam ze sie do tego nie nadaje a w tej chwili sie czuje tak jakbym od urodzenia byla stworzona jako kierowca. Pozdrawiam wszystkich serdecznie i goraco a za zdajacych trzymam kciuki!!! dziekuje

Anna (20.01.2012 r.)

zakupiłam cały zestaw który mi pomógł zdać testy i jazdę za pierwszym razem :):):) dzięki emano odważyłam się i poszłam zapisać się na prawko a zawsze twierdziłam że się nie nadaję na kierowcę. dziękuję :):):):):) dla niezdecydowanych i wątpiących w siebie polecam emano

Anna (13.01.2012 r.)

Ja zakupiłam na własną rękę książkę i płytę po angielsku i po polsku. Prawdą jest że kodeks drogowy bardzo pomaga, teorię zdałam za pierwszym razem z jednym błędem. Polecam fachową pomoc zawartą w książkach Emano.

Agata (12.01.2012 r.)

Kupilam caly zestaw i poprostu REWELACJA zdalam za piewszymrazem - polecam:)) DZIEKUJE

Aśka (02.01.2012 r.)

Kupiłam cały zestaw do nauki i opłaciło się, teorię ZDAŁAM za pierwszym razem. DZIĘKUJE

Bożena (29.12.2011 r.)

Witam wlasnie dzis zdalam za pierwszym razem dzieki Emano testy. Nawet w podeszlym wieku mozna to osiagnac ale trzeba chciec i wierzyc w siebie. Pomoce naukowe z Emano sa super, lecz tlumaczenie lektora na egzaminie to wielki niewypal. Dziekuje wam za super pomoce w jezyku polskim. Pozdrawiam

Ada (19.12.2011 r.)

Materialy super!!! zdalam za pierwszym razem;)

Monika (15.12.2011 r.)

Zakupiłam cały zestaw:Hazard,Testy +książkę i rewelacja zdałam za pierwszym razem testy i jazdę też...gorąco polecam:)))

Wiola (14.12.2011 r.)

Z czystym sumieniem moge polecic materialy szkoleniowe "Emano". Egzamin teoretyczny zdalem 8 grudnia w Coventry za pierwszym podejsciem. Dzieki tym materialom podszedlem do egzaminu zupelnie bez stresowo :) Teraz praktyka. Polecam materialy "Emano".

Daniel (10.12.2011 r.)

Materialy firmy Emano sa bardzo dobre polecam:) zdalam za pierwszym razem.

Barbara (07.12.2011 r.)

Hmm powiem tak, materialy emano sa bardzo dobre, wszystko fajnie opisane itp., ale niestety na egzaminach jest duza roznica w tlumaczeniu tekstu. Trzeba sie uczyc ze zrozumieniem, zeby zdac test.Ja dzis zadalam za pierwszym razem, ale musialam miec duzo szczescia, bo strzelalam w kilku pytaniach, tak roznia sie tlumaczenia. Mimo wszystko dziekuje i pozdrawiam.

Kasia (07.12.2011 r.)

Książka rewelacyjna, polecam każdemu.

Gosia (04.12.2011 r.)

Zdalam za pierwszym razem! Chcialabym podziekowac Emano, za tak dobre materialy szkoleniowe, ktore bardzo pomogly mi w przygotowaniu do egzaminu. Goraco polecam!

Michalina (01.12.2011 r.)

Witam. Udalo sie zdac teorie na kat D w j.angielskim.Poczatkowo nosilem sie z zamiarem zdawania po polsku z udzialem licencjowanego tlumacza i pomocy Emano. Zakupilem rowniez Wasze materialy do nauki. Nie powiem nic zlego o nich bo byly ok. Kupujac plyte z pytaniami po ang.przekonalem sie, ze nie taki diabel straszny i to byl strzal w dziesiatke bo moje slownictwo wzbogacilo sie o wiele, wiele ciekawych, interesujacych slowek potrzebnych przy wykonywaniu pracy jako kierowca. A druga strona medalu to to, ze w kieszeni zostalo kilka stowek. Teraz czas na wybor odpowiedniej szkoly jazdy!!

Witek (30.11.2011 r.)

Witam, dzis zdalam egzamin teoretyczny za pierwszym razem super. Materialy szkoleniowe ktore zamowilam od emano byly fantastyczne bardzo mi pomogly i goraco polecam. Szkoda tylko ze nie bylo tak fantastycznego tlumaczenia na egzaminie bo ich tlumaczenie w porownaniu z emano bylo tragiczne, ale udalo sie i zdalam. Bardzo slicznie dziekuje.

Magda (23.11.2011 r.)

Bardzo dziekuje Firmie Emano za swietne materialy..:) zdalam teorie za pierwszym razem,a tydzien temu praktyczny rowniez za pierwszym razem... :) Polecem Goraco...

Anna (22.11.2011 r.)

witam właśnie zdałem test teoretyczny dzięki emano uczyłem się z płyty multimedialne testy oraz płyty hazard perception test i kodeksu drogowego dziękuje emano za za dobrze przygotowane pytania i odpowiedzi. tłumacz był rewelacyjny to nie był tranzlator tylko lektor głos czysty zrozumiały super. a do tego trafiły mi co naimniej 30 takich samych pytani co były na płycie ale fart, teraz tylko pozostał egzamin praktyczny który zamawiam już dziś... polecam wszystki EMANO jeszcze raz dziękoje wam pozdrawiam

Artur (17.11.2011 r.)

Dzis Zdałem swój test teoretyczny i chciałem bardzo podziekować zespołowi firmy Emano za dobrze wykonaną prace w materiałach szkoleniowych! z czystym sumieniem bede polacał wasze materiały! Dziekuje!

Peter (17.11.2011 r.)

Dzisiaj zdalam test teoretyczny:)) chcialam podziekowac firmie Emano, za zakupione u Was ksiazki i plyty. Bardzo mi one pomogly. pytania na egzaminie bardzo zblizone do tych co znajduja sie w ksiazkach, jedyny minus to taki, ze polski lektor na egzaminie jest straszny, w niektorych pytaniach nawet nie zrozumialy. Natomiast u Was w ksiazkach lektor pierwsza klasa... ale najwazniejsze, ze zdany egzamin:)))

Kasia (10.11.2011 r.)

Wydawnictwo rewelacyjne wszystko pieknie objasnione firma solidna po zidentyfikowaniu usterki w plycie nadeslali w szybkim tępie nowa, gdy zadzwonilam poinformowac o bledzie w druku w nadeslanym mi kodeksie drogowym, na nastepny dzien mialam nową ksiazke bez blędu ...jestem bardzo zadowolona egzamin teoretyczny zdalam za pierwszym razem z bardzo dobrym wynikiem Serdecznie wszystkim polecam.

Ewa (03.11.2011 r.)

Witam. Tez uwazam ze materialy Emano sa naprawde przydatne, egzamin teoretyczny zdalam w lutym za pierwszym razem a praktyczny we wrzesniu za drugim. Co jeszcze jest wam potrzebne oprocz dobrych opracowan firmy Emano, dobry instruktor nauki jazdy. Ja wybralam szkole BSM i jestem naprawde zadowolona. Goraco polecam Emano i Bsm.

(05.10.2011 r.)

Serdecznie dziekuje firmie Emano za swietne materialy szkoleniowe. Ksiazka jest rewelacyjna!Wczoraj zdalam egzamin teoretyczny za pierwszym razem!Tlumaczenie w ksiazce jest bardzo dobre, ale na egzaminie rowniez nie bylo zle. Spokojnie da sie zrozumiec wszystko co sie slyszy w sluchawkach!Teraz czeka mnie juz tylko egzamin praktyczny! Goraco polecam firme Emano!

Anna (19.08.2011 r.)

Zdałem za pierwszym! Wlasnie jestem po egzaminie materialy od emano bardzo mi pomogly. Polecam wszystkim!

Tomasz (02.08.2011 r.)

Chcialam podziekowac firmie emano za swietne materialy szkoleniowe, dzieki ktorym dzisiaj o 15-tej zdalam test teoretyczny za pierwszym podejsciem, musze przyznac ze tlumaczenie na egzaminie bylo koszmarne. Firme Emano polecam kazdemu.

Edyta (21.07.2011 r.)

Witam! DzIekuję za skuteczną pomoc w nauce! Dzięki tym materiałom zdałam dziś egzamin teoretyczny za pierwszym razem! POLECAM!!!

Pati (25.06.2011 r.)

Witam serdecznie i polecam materiały szkoleniowe firmy emano - zdałem za 1 razem! :) lecz musze dodac że tłumaczenie podczas egzaminu było tragiczne. Pozdrawiam

Adam (07.06.2011 r.)

Witam:) Chce podziekowac firmie Emano za swietne materialy. Wlasnie dzisiaj zdalam test teoretyczny za pierwszym razem. Polecam wszystkim i zycze powodzenia.

Paola (25.05.2011 r.)

Witam i pozdrawiam wszystkich zdających z EMANO testy sa naprawde swietnie tlumaczone ja test teoretyczny zdalam za pierwszym razem i dzis zdalam jazde rowniez za pierwszym razem,namawiam wszystkich do nauki nie ma sie czego bac:))))

Kamila (05.05.2011 r.)

Witam wszystkich i polecam jak najbardziej Firme Emano nie ma takiej drugiej :) Jestem bardzo zadowolony wraz z moimi przyjaciolmi :) pozdriwam serdecznie i dziekuje... superr materialyy...

Artur (01.05.2011 r.)

Polecam zakup materialow firmy Emano - pelen profesjonalizm!! Zdalam za pierwszym razem wlasnie dzieki dobremu przygotowaniu z plyty! Pozdrawiam przyszlych kierowcow! i do zobaczenia na drodze!!:)

Monika (23.04.2011 r.)

Chcialem wam podziekowac, gdyz dzieki waszym testom zdalem test teoretycznym za pierwszym razem mialem 2 bledy i nie pamietam ale dosc duzo prcent w hazardzie:) dziekuje wam bardzo i polecam kazdemu ktorzy chca zdac prawo jazdy w uk:) polecam goraco i dziekuje!!! jestescie najlepsi!!!!!!!!!! nie zaluje ani jednego funta ktorego wydalem na wasze testy....pozdrawiam!

Łukasz (19.04.2011 r.)

Wlasnie zadalam test teoretyczny i to rewelacyjnie z jednym bledem oczywiscie dzieki doskonalym plyta i ksiazka od Emano -polecam pytania sa dokladnie takie same jak na plycie wielkie dzieki dodam ze moj angielski jest slaby i gdeyby nie Emano ----po prostu wielkie dzieki !!!!teraz czas przygotowac sie do najwazniejszej czesci praktycznej mam nadzieje ze zdam z pomoca emano i ich wskazowkami bo oni sa najlepsi !!!! Ci ktorzy pisza ze wasze testy sa zle przetlumaczone uwazam za nygusy (najlepiej zwalic na kogos ze sie nie zdalo a moze nie przygotowaliscie sie tak jak powinniscie) ktore nie mysla -wlaczcie swoje rozumy i uczcie sie z emano!!!!

Asia (18.04.2011 r.)

5 kwietnia 2011 zdalam bez problemu test teoretyczny na prawo jazdy. Bardzo dziekuje za pomoc, ksiazki swietnie opracowane!

Justyna (05.04.2011 r.)

Ja dzis tez zdalam egzamin :-)Emano naprawde dokladnie opracowalo te ksiazki. Wielkie dziekuje!!!

Kasia (05.04.2011 r.)

Zapis dźwiękowy:

Maria Zarychta (31.03.2011 r.)

Witam wlasnie przed 2 godzinami zdalam egzamin z jazdy wczesniej teoretyczny a wszytsko to dzieki emano naprawde wielkie dzieki za tak przejrzysta i jasną lekture

Edyta (14.03.2011 r.)

Wlasnie zdalam egzamin teoretyczny za pierwszym podejsciem, nie mialam zadnego problemu z odpowiedziami na pytania pomimo ze nie znam jezyka angielskiego. Polecam wszystkim materialy szkoleniowe z Emano naprawde warto. Wystapil blad na plytce z testami ale jak tylko to zglosilam to za pare dni mialam juz nowa bez zadnych bledow. Dziekuje bardzo firmie Emano za pomoc teraz czeka mnie tylko praktyczny egzamin. Pozdrawiam

Elżbieta (11.03.2011 r.)

Dzięki książce Testy na prawo jazdy w UK kat. B wczoraj zdalam egzamin teoretyczny! Ksiazka jest rewelacyjna! Warto ja kupic! Goraco polecam! Powodzenia!

Gosia (11.03.2011 r.)

Serdeczne podziekowania dla "Emano" za wspaniale, zrozumiale tlumaczenie testow na teoretyczna czesc egzaminu oraz pytan do egzaminu praktycznego, a takze za bardzo przydatna strone internetowa. Egzamin w obu jego czesciach, zdalam za pierwszym podejsciem. Zdecydowanie polecam!

Daria (22.02.2011 r.)

Wczoraj mialem egzamin praktyczny pare miesiecy temu teoretyczny wszystko zaliczone za pierwszym razem dzieki wielkie EMANO pozdrawiam

Kamil (29.01.2011 r.)

Na wstępie pozdrawiam całą załogę emano. od dwóch lat mieszkam w UK, słyszałem opinie znajomych że zrobić tutaj prawo jazdy to żaden problem, że nie trzeba nawet znać języka, oczywiście każdy kto słyszy pierwszy raz takie coś myśli - totalna bzdura, ale w każdej z wypowiedzi tych osób wielokrotnie pojawiało się słowo emano, posłuchałem wskazówek znajomych, skontaktowałem się z emano, znalazłem nauczyciela i od maja zeszłego roku jestem posiadaczem prawa jazdy, i to za pierwszym razem, pomimo tego że w momencie mojej nauki jazdy mój angielski ograniczał się do: yes, no, red, blue, yellow - poważnie doskonale przygotowane i przetłumaczone pomoce (w moim przypadku było to testy, kodeks drogowy, i płyta DVD z treningiem do hazard perception) pomogły zdać egzaminy teoretyczny jak i praktyczny za pierwszym razem, i nie tylko mnie dlatego że gdy zdałem egzaminy materiały te krążyły po moich znajomych z zadowalającym efektem, w tej chwili moja siostra przygotowuje się do egzaminu na prawo jazdy, oczywiście z emano. mało tego, kiedy miałem jakieś niejasności w moim przypadku nie mogłem znaleźć niedrogiego ubezpieczenia, dlatego że w momencie pozyskania prawa jazdy miałem niecałe 24lata nie wszystkie ubezpieczalnie chciały mnie ubezpieczać a jeżeli chciały to minimum 250 £ miesięcznie za moje saxo 1.1, wtedy po raz kolejny skontaktowałem się z emano i po raz kolejny był to strzał w dziesiątkę, wszystko przez telefon, w języku polskim, i teraz płacę ponad o połowę mniej. mój kolega zabiera się za zrobienie prawka, nie wiedział kilku rzeczy dotyczących przepisów, ponieważ zdecydował się on na naukę bez profesjonalnego nauczyciela, lecz przez wujka, zadzwoniliśmy i teraz wszystko jest jasne: emano to bardzo dobra marka, przy której współpraca i pomoc nie kończy się w momencie wysłania przez nas pieniędzy. wiem że mogę na nich liczyć, i kiedykolwiek, nie będę czegoś wiedział mogę zadzwonić na numer: 07871410164 żeby uzyskać odpowiedzi na każde pytanie a do osób które czytają mój komentarz, mogę napisać tylko jedno: jesteś w UK i chcesz zrobić prawo jazdy? TO TYLKO Z EMANO pozdrawiam serdecznie, wszystkich którzy to czytają, oraz wszystkich pracowników emano

Michał (19.01.2011 r.)

Jestem w 100% usatysfakcjonowany książki są bardzo dobrze przygotowane do nauki bardzo.. mój egzamin zdałem za pierwszym razem teraz zamierzam zakupić testy na samochody ciężarowe :) egzamin 31 pound zestaw ćwiczeń 60 pound zdane prawo jazdy BEZCENNE ... :)

Marek (08.01.2011 r.)

Materialy sa swietnie przygotowane i w 100% zgodne z tym co jest na egzaminach. Naprawde polecam !!!

Alicja (03.01.2011 r.)

Witam, dzieki waszemu wydawnictwu zdalam za pierwszym razem, swietnie przygotowane, wielkie dzieki dla EMANO.

Wioletta (16.12.2010 r.)

Witam! Podobnie jak i wiekszosc osob chcialabym podziekowac firmie EMANO za tak profesjonalne przygotowania materialow. Wlaśnie wczoraj zdalam egzamin teoretyczny za pierwszym razem.

Aga (10.12.2010 r.)

Wlasnie dzisiaj mialam teat teroretyczny i zdalam za pierwszym razem!!! Materialy okazaly sie bardzo pomocne!!! Wielkie dzieki!!

Ola (30.11.2010 r.)

Ja też za pierwszym razem, pół roku temu na kat. B a trzy dni temu na kat. A.

Sylwek (23.11.2010 r.)

Witam! Chcialabym bardzo podziekowac firmie Emano za tak swietne materialy! Chcialabym podziekowac rowniez za znalezienie mi przez firme Emano bardzo dobrego instruktora:) Obydwa egzaminy zdane za pierwszym razem:) Pozdrawiam

Anna (17.11.2010 r.)

Dzięki Waszemu Wydawnictwu pozdawałem wszystkie egzaminy za pierwszym strzałem. Gorąco polecam. Są wspaniałe

Dariusz (05.11.2010 r.)

Witam! Jakość materiałów firmy Emano jest naprawdę bardzo dobra. Dodatkowo mile zaskoczyła mnie profesjonalna i szybka odpowiedż mailowa na moje pytania dotyczące punktów karnych. Nigdzie w forach internetowych nie poruszono mojego nietypowego problemu a tutaj fachowo i wyczerpująco rozwiano moje wątpliwosci! W przyszłym tygodniu mam egzamin i już ZERO stresu :) Ta firma dba o klientów! Szczerze polecam.

Krzysztof (29.10.2010 r.)

Polecam wszystkim. Naprawdę warto gdyż podchodziłem do testów dwa razy i dopiero jak pouczyłem sie z płyt EMANO zdałem. Powodzenia wszystkim

Komisarz24 (20.10.2010 r.)

Witam. Niedawno zakupilam od firmy EMANO komplet ksiazek: testy ikodeks+ plyte hazard perception. Na nauke poswiecilam jakies 3 tygodnie. Zaczelam od kodeksu - jesli nie znasz kodeksu masz male szanse na zaznaczenie dobrych odpowiedzi na egzaminie. Nie warto liczyc na szczescie! Na egzaminie zrobilam tylko jeden blad i jestem z siebie dumna. Teraz przygotowuje sie do jazdy. Uczciwie moge polecic wyzej wymienione ksiazki i plyte. Powodzenia!

Kasia (15.10.2010 r.)

Dzieki wielkie wasze materialy sa super oraz obsluga klieta zawsze pomocna

Adrian (14.10.2010 r.)

Cudowne wydanie. Prosze nie zalowac pieniedzy - fakt jest troche drogie, ale warto. Piekne wydanie swietnie przetlumaczone. Pomimo mego wieku 46 lat - zdalam za pierwszym razem. Polecam. A wydawnictwu bardzo, bardzo dziekuje.:)

Małgorzata (06.09.2010 r.)

Witam. Wasze materialy sa swietne. Zdalem za 1 razem. Dziekuje, pozdrawiam i polecam serdecznie.

Krzysiek (28.08.2010 r.)

Polecam wszystkim Firme EMANO!!!!!!!!!!!!dzis mialem egzamin teroetyczny....Zdalem dzieki zamowionym matrialow firmy EMANO!!!! za PIEWSZYM razem!!!!!!!! Polecam Wszystkim zainteresowanym!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wielkie Podziekowania Dla EMANO raz Jeszcze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Adam (25.08.2010 r.)

Witam wszystkich;) Chcialabym bardzo podziekowac firmie EMANO za tak dobrze przygotowane ksiazki i plyty CD. Zdalam za PIERWSZYM razem test teoretyczny ;) Bardzo sie z tego ciesze ;) Polecam zestaw XXL! Korzystajac z ksiazki nauczylam sie pytan, na plycie cwiczylam przykladowe testy a kodeks drogowy byl dla mnie szybka powtorka ;) Oczywiscie Hazard Perception tez duuuzo dal. Pozdrawiam Redakcje i jeszcze raz DZIEKUJE :)

Magda (30.07.2010 r.)

Materiały szkoleniowe Emano sa naprawde świetnie, a test zdany za pierwszym razem murowany, pozdrawiam.

Szymon (22.07.2010 r.)

Również polecam materiały szkoleniowe Emano, sa naprawde bardzo dobre, a test teoretyczny zdałam za pierwszym razem, pozdrawiam.

Iza (22.07.2010 r.)

Polecam materialy szkoleniowe EMANO! Na egzaminie zrobilam jeden blad, ktory wynikal raczej z niezbyt dobrego tlumaczenia w sluchawkach, poprostu sie zakrecilam. (Moim zdaniem) tlumaczenia na egzaminie pozostawiaja wiele do zyczenia :) jutro egz. praktyczny, oby poszlo tak dobrze jak na teorii dzieki Emano! Powodzenia wszystkim i dziekuje FIRMIE!

Maria (15.07.2010 r.)

Materialy rewelacyjne, bardzo szybko i latwo z nich sie korzysta. Polecam!!! Egzamin zdalam za pierwszym razem. Mialam tylko jeden blad! Kupcie, uczcie sie i powodzenia:)

Monika (10.07.2010 r.)

Nie spodziewałam się, że ucząc się na angielskie prawko, będę mogła korzystać z tak profesjonalnych materiałów. I to w języku polskim, a nie "polskawym". Czytam, rozumiem i nabieram pewności, że zdam :-)

Agata (23.06.2010 r.)

Ja również bardzo dziękuje za materiały do nauki, zdałam za pierwszym razem!!! Książki bardzo przydatne, rewelacyjnie przetłumaczone, tak aby wszystko zrozumieć. Dziękuję również firmie EMANO za to, że zawsze służą radą kiedy by się do nich nie zadzwoniło zawsze pomogą wyjaśnić wszystkie wątpliwości związane z prawkiem!!! Jeszcze raz dziękuję :))

Monika (05.03.2010 r.)

testy rewelacja, zdalem za pierszym razem i jazde tez, bez sciemy, polecam

Kriss (02.03.2010 r.)

Super ksiązka warto z korzystac. Polecam

Bartek (24.02.2010 r.)

Książka wydana po prostu super,nauka zajęła mi 2 tyg i zdałam bez ani jednego błędu. Polecam

Aneta (11.02.2010 r.)

Pragne podziekowac firmie EMANO za przetlumaczenie podrecznikow. Zdalem za pierwszym razem. Kochani nie ma sie czego bac. "Kodeks drogowy" dedykuje wszystkim a zwlaszcza posiadacza polskiego prawa jazdy.

Kamil (09.02.2010 r.)

Chcialam podziekowac emano za fantastyczne ksiazki i plyte CD. Bardzo mi sie przydaly. 7 stycznia zdalam egazmin teoretyczny, a 16 stycznia praktyczny i to za pierwszym razem. Dziekuje i polecam wszytskim,ktorzy chca zdac brytyjskie prawo jazdy.Pozdrawiam

Justyna (26.01.2010 r.)

Dzisiaj zdalam egzamin teoretyczny ;)50/50 Chcialam podziekowac firmie Emano za naprawde świetnie opracowane pytania -- rewelacja!Naprawde polecam innym Wasza firme DZIEKUJE WAM ZA MATERIAŁY ;))) pozdrawiam

Paulina (19.01.2010 r.)

Ja rowniez zdalam dzisiaj test teoretyczny, rowniez za pierwszym razem :-) Materialy jak najbardziej polecam! Dziekuje i pozdrawiam :-)

Katarzyna (14.01.2010 r.)

Witam serdecznie, uwazam, ze tlumaczenia, szczegolnie w tej tematyce sa ogromna pomoca dla tutejszej Polskiej spolecznosci. Zarowno tych, ktorzy przygotowuja sie do egzaminu jak i tych, ktorzy maja prawojazdy, ale chcieliby sie troszke poduczyc na te brytyjskie realia. Ja jestem w tej drugiej grupie a z waszymi testami spotkalam sie, gdyz moj brat przygotowuje sie do egzaminu. Oczywiscie po 7 latach posiadania prawo jazdy i jezdzenia (egz. zdany za pierwszym razem) teraz oblalam. Moj brat zakupil plytke. Chcialam tylko zwrocic uwage, ze spotkalam sie z pytaniami, ktore nie wydaje mi sie, ze sa przetlumaczone poprawnie. Sa to blad typu 'z przodu' wowczas kiedy w wersji angielskiej jest to 'behind'. Domyslam sie, ze plytki z testami sa nowe i w dalszym ciagu testowane i mam nadzieje, ze uda wam sie to wkrotce skorygowac. Tak poza tym to super sprawa. Pozdrawiam

Agata (10.01.2010 r.)

Dzisiaj zdalem egzamin teoretyczny za pierwszym razem pytania identyko jak na plycie :) Fakt ze tlumaczenie troche im nie wyszlo czasami to sie nawet smiac chce .. Ja bardzo dziekuje za materialy wykulem i 50/50 Jest :):):) Jeszcze raz dziekuje :)

Mateusz (04.01.2010 r.)

Zdałam!!! Za pierwszym razem. W Polsce zdawałam 4 razy BEZ SKUTKU!!! Bardzo się cieszę i bardzo dziękuję. Najśmieszniejsze, że dopiero kiedy czytałam wasze książki zrozumiałam rzeczy, których za nic nie rozumiałam w Polsce. A tu fachowo i klarownie wyjaśnione. Polecam wszystkim!

Agata (29.12.2009 r.)

Zakupilem w emano zestaw testow do nauki na prawo jazdy na kategorie B no i.... sukces za pierwszym razem. Dzieki wielkie za wspaniale objasnienia

Grzesiek (25.12.2009 r.)

Odpowiedzi na testach roznia sie od tych na egzaminie podaje przyklad ktory przytrafil mi sie dzisiaj na egzaminie : rozdzial "1" pytanie "31" jezeli nie posiadacie takich samych pytan i odpowiedzi co na egzaminie to nie sprzedawajcie blednych testow !!! pieniadze wyrzucone w błoto !! czekam na odp.

Łukasz (11.12.2009 r.)

Odpowiedź Emano:

Przykro nam, że tak źle ocenia Pan nasze testy. Zarówno na stronie, jak i w samych testach zaznaczamy, że nasze tłumaczenie może różnić się od tego na rzeczywistym teście, ponieważ dobór słów nalezy do tłumacza. Nie tłumaczyliśmy pytań na egzaminie, stąd prawdopodobnie Pana rozgoryczenie. Prozę zwrócić uwagę na inne opinie na nasz temat, gdzie nasi Klienci często piszą o fatalnym tłumaczeniu podczas testu. Warto pamiętać jednak, że pomimo rozbierzności w doborze słów i sformułowań, treść poszczególnych pytań w naszych testach i tych podczas realnego testu jest meerytorycznie taka sama.

Serdeczne pozdrowienia dla całego zespołu EMANO. Wielkie podziękowania za wprowadzenie do sprzedaży waszej nowej płyty DVD która zawiera polską teorię. Dzięki wam życie stało się łatwiejsze dla większości z nas. Gorące pozdrowienia dla wszystkich.

Michał Krukowski - polski instruktor A.D.I (07.12.2009 r.)

Witam :) Dziękuję bardzo organizacji Emano za przesłanie materiałów szkoleniowych, które były dla mnie bardzo pomocne. Przestudiowałem jednorazowo kodeks drogowy, następnie odpowiedziałem na parę pytań testu z każdej dziedziny i gotowe. Stwierdziłem, że jestem gotowy do przystąpienia do egzaminu teoretycznego i zaliczyłem za pierwszym razem !!! :) Do wszystkich którzy to czytają !!!!!! Nie dajcie się naciągać na tanie promocje z innych korporacji !!! Firma Emano jest w pełni pomocna i profesjonalna o czym nie tylko ja się przekonałem. Dołóżcie trochę grosza i zakupcie profesjonalnie przetłumaczony zestaw a na pewno już wkrótce spotkamy się na brytyjskich szosach. Dzięki Emano jestem dzisiaj kierowcą :) Pozdrawiam wszystkich, którzy szykują się do egzaminu i życzę powodzenia !!! Szerokości :)

Przemek (04.12.2009 r.)

No cóż...mój komentarz nie będzie tak pochlebny jak ta cała reszta. Dla mnie te Wasze pomoce naukowe to sciema ponieważ u Was pytania i testy sa w jezyku polskim a na egzaminie wyglada to zupełnie inaczej- pytania z tłumaczeniem , odpowiedzi bez.... gdzie tu sens? naciagacze a Wasze hazard perception bardzo slabej jakosci

Asia (23.11.2009 r.)

Odpowiedź Emano:

Dziękujemy za każdą opinię, również za tak niepochlebną jak Pana. We wszystkich naszych testach do nauki jest poradnik jak zrobić prawo jazdy w UK, a tam szczegółowy opis jak wygląda egzamin z informacją, że podczas rzeczywistego testu pytania lektor czyta po polsku automatycznie, natomiat aby odsłuchać odpowiedzi po polsku, należy kliknąć myszką na treść odpowiedzi. Płyta hazard perception nie jest naszym wydaniem i cieszy się opinią najlepszej na rynku, więc wybierając producenta kierowaliśmy się przede wszystkim tym kryterium, aby jak najlepiej pomagać naszym Klientom. Mamy nadzieję, że po przeczytaniu naszego wyjaśnienia zmieni Pan opinię na nasz temat. Serdzecznie pozdrawiamy!

Dzięki państawa książce i płycie cd którą zakupiłam u Was zdałam egzamin teoretyczny i praktyczny na pierwszym razem. Dziękuję i oczywiśćie polecam wszystkim zdającym materiały szkoleniowe firmy Emano

Magdalena (10.11.2009 r.)

Zdalem egzamin teoretyczny dzieki materialom od panstwa, jestem strasznie wam wdzieczny. Teraz mnie czeka egzamin praktyczny, na ktory temat dostalem od panstwa konkretne wiadomosci co jak sie odbywa. Jestem zadowolony z panstwa firmy, pelna profesjonalnosc, dzieki. Bardzo polecam innym.

Łukasz (06.11.2009 r.)

Witam, chcialam podziekować za świetną CD, dziś zdałam test teoretyczny za pierwszym razem DZIEKI WASZEJ PŁYCIE!!!!!!!!!!!!!!!!! Dziekuje raz jeszcze, super że się tym zajmujecie i pomagacie ludziom zdawać prawo jazdy.

Żaneta (27.10.2009 r.)

Zdalem testy za pierwszym razem dzieki waszym materialom, ksiazka spoko a plyta jeszcze lepsza. Jeszcze raz wielkie dzieki.

Dariusz (26.10.2009 r.)

Wielkie dzięki dzisiaj zdałem examin zdobyłem 50/50 dzięki waszej płycie z pytaniami wrażenia bezcenne

Jurek (19.10.2009 r.)

Dzięki waszej książce zdałam dzisiaj za pierwszym podejściem test teoretyczny:) Dzięki.

Kaśka (16.10.2009 r.)

Witam. 3.09.2009 był mój sądny dzień tzn. - miałam egzamin teoretyczny. Bardzo się cieszę zdałam za pierwszym razem, zakupiłam książkę oraz kodeks drogowy z płytą (hazard) firmy EMANO!!! - to niezbędne. Zaufajcie im!!! Jest to koszt zakupu takiego zestawu, ale potem zaprocentuje, dziękuję za super pomoc wszystkim którzy przyczynili się do wydania przetłumaczonego testu teoretycznego. Pozdrawiam wszystkich :))))

Aneta (04.10.2009 r.)

Witam Serdecznie !! Wczoraj zdałam egzamin teoretyczny na prawo jazdy!! Dziękuje za świetne materiały!! PS. PŁYTA CD Z TESTAMI-REWELACJA!!

Anna (23.09.2009 r.)

Właśnie dziś za pierwszym razem zdałam teorię, materiały jakie firma Emano ma w sprzedaży są niezastąpione, dodam że w tym czasie kiedy zdawałam egzamin tylko 4 osoby zdały na 16 podchodzących, czyli niewielki odsetek.

Sylwia (23.09.2009 r.)

12.08.2009 zdałam egzamin teoretyczny na prawo jazdy za pierwszym razem..:D Świetnie opracowane materiały - gratulacje!! Polecam wszystkim, którzy chcieliby zdać prawo jazdy w UK!

Joanna (22.08.2009 r.)

Witam wszystkich zainteresowanych zrobieniem prawka. W UK jest naprawde latwiej, taniej i przede wszystkim przyjemniej....zdalam za 1 razem teorie i praktyke. Wlozylam troche wysilku w to ale naprawde warto bylo:) teorie po czesci zawdzieczam firmie Emano za dobrze opracowane pyt, i odp. Dziekuje i zycze powodzenia

Sylwia (07.08.2009 r.)

Dostałem CD do przetestowania, gdy kupowałem książkę z pytaniami egzaminacyjnymi. Nie zawsze mam dostęp do komputera, więc uczę się trochę z książki, trochę z płyty. Płyta dzięki lektorowi dała mi pełne wyobrażenie egzaminu. Ćwiczę próbne egzaminy, kiedy tylko mogę. Moja opinia o płycie - to bardzo dobry pomysł, uczy się z nią i łatwiej, i szybciej, i skuteczniej. Mogę wszystkim polecić.

Sebastian (01.08.2009 r.)

Dzieki waszym testom zdalem dzisiaj test teoretyczny. Wszystko bylo tak jak macie napisane w ksiazce. Tylko tlumaczenie na egzaminie bylo do kitu no ale to nie sa od was ci tlumacze. Trzeba cos z nimi zrobic. Jeszcze raz dziekuje za bardzo dobry material naukowy. Polecam goraco.

Michał K. (28.07.2009 r.)

Bardzo dziekuje, korzystalam z Panstwa testow, zdalam egzamin za pierwszym razem, zrobilam tylko dwa bledy. Bardzo profesjonalnie przygotowane materialy, niczego nie trzeba "wkuwac" na pamiec, wystarczy przerobic materialy. Dzieki Panstwa materialom do egzaminu podeszlam prawie bez stresu. Jeszcze raz baedzo dziejue.

Małgorzata (25.07.2009 r.)

Korzystając z państwa materiałów egzamin teoretyczny zdałam za pierwszym razem bardzo dziękuje.

Anna (19.07.2009 r.)

Żałuję, że od razu nie dotarłem do Państwa. Niestety korzystałem z testów przygotowanych przez inną firmę. Dopiero, kiedy przez przypadek wpadły mi w ręce Państwa materiały, zobaczyłem, ile nerwów mogłem sobie oszczędzić. Moje gratulacje za pełen profesjonalizm. Będę polecał wszystkim znajomym korzystanie z książek Emano.

Romuald (27.06.2009 r.)

Podchodziłam do moich testów 2 razy z mizernym skutkiem :( po kolejnym oblanym egzaminie koleżanka poleciła mi waszą książkę z testami, po zakupie po prostu ją czytałam, nie uczyłam się na pamięć, ponieważ testy są tak opisane, ze same wchodzą do głowy po 2 tygodniach poszłam na egzamin i otrzymałam 49 poprawnych odpowiedzi na 50!!!!!! Chciałam serdecznie Państwo podziękować za testy w języku polskim! Serdecznie pozdrawiam

Magdalena (16.04.2009 r.)

Dziękuję za przesłanie testów...tym razem dotarły....Bardzo ładnie opracowane....jestem mile zaskoczona...pozdrawiam

Klaudia (14.04.2009 r.)

Witam, chciałbym się podzielić opinią na temat Państwa publikacji. Otóż zachęcam wszystkich, którzy potrzebują wsparcia przy nauce do testów na prawo jazdy kat C. Publikacja Emano ułatwiła mi zrozumienie testów angielskiej wersji i w łatwy sposób pozwoliła zdać pozytywnie egzamin teoretyczny. Serdecznie polecam wszystkim zainteresowanym. Na marginesie pragnę przestrzec wszystkich, którzy szukają jak najlepszej oferty kursu na ciężarówki w UK. W internecie możecie znaleźć firmę STERLING, która ma bardzo dobra ofertę, ale uważajcie, ponieważ oferta jest tak skrojona ze naprawdę trudno jest się dobrze przygotować do egzaminu praktycznego. Pozdrawiam

Marcin (02.04.2009 r.)

Witam serdecznie. Chciałam pochwalić się: ZDAŁAM I MAM PRAWO JAZDY! Chciałam również podziękować za wspaniałe testy BUZIACZKI

Justyna (26.01.2009 r.)

Witam. Teściki super, wszystko dobrze opisane. Zdałem za pierwszym razem. Dziękuje!

Patryk (07.01.2009 r.)

"... Polecam książki wydawnictwa "Emano" które wręcz dosłownie tłumaczą pytania z języka angielskiego na polski, są na bieżąco aktualizowane a to wszystko po to by pomóc w tym jednym z najważniejszych egzaminów. Wszystkim zdającym życzę powodzenia i szerokiej drogi a autorom książki serdecznie dziękuję za pomoc i również życzę dalszych sukcesów." (jest to tylko mała część listu, który dostaliśmy od pani Ani, pełną wersję można znaleźć w dziale "Instrukcje, formularze i inne pliki")

Ania (19.12.2008 r.)

Zdałem bez żadnych problemów. Dobrze, że miałem komplet materiałów, bo byłem naprawdę dobrze przygotowany do egzaminów. Bardzo dziękuję! Sam nie dałbym sobie rady z moim angielskim, żeby przeczytać w oryginale tutejsze przepisy.

Piotr (12.12.2008 r.)

Pierwsze do ręki wziąłem testy, ale tak na poważnie zacząłem uczyć się od kodeksu i to był strzał w 10. Płyta jest bardzo pomocna. Dobrze, że ma polską instrukcję. Polecam wszystkim!

Adam (05.12.2008 r.)

Świetnie opracowane materiały - gratulacje! Dziękuję za radę, zdecydowałam się na komplet testy + kodeks + płyta. Zastanawiałam się, czy najpierw nie kupić mniejszego zestawu, ale teraz widzę, że opłaciło się zacząć naukę od kodeksu. Testy rozwiązywałam już z marszu. Teraz, gdy już mam prawo jazdy, i tak zaglądam do kodeksu, mam go cały czas w samochodzie.

Agata (10.11.2008 r.)

Bardzo dziękuje. Przesłany przez Państwa materiał jest bardzo przejrzysty i pomocny. Dziękuje również za szybkie zrealizowanie zamówienia. Przesyłka właśnie do mnie dotarła. Doskonałe wydanie. Z całą pewnością polecę Państwa usługi znajomym.

Emilia (21.10.2008 r.)

Dziękuje również za expresowe wysłanie płytek do nauki hazardu, przerobiłam wszystkie sytuacje, to dla mnie łatwizna, naprawdę opracowane rewelacyjnie, a najbardziej się tej części egzaminu obawiałam.

Iwona (22.04.2008 r.)

Podziel się linkiem:

  • facebook.pl
  • twitter.pl
  • myspace.com